5 misverstanden bij een verhuizing

Je rolluiken bedienen met een app, het kan!
19 november 2018
Wat is waterproof schuurpapier?
26 november 2018

Verhuizen kan een hoop zorgen met zich meebrengen, vooral als u niet weet wat u moet doen! Het is ten eerste altijd handig om een verhuisbedrijf in te huren. Dit kan zelfs een hoop tijd en geld kosten. Er kan een hoop misgaan tijdens een verhuizing of een woningontruiming. Om misverstanden te voorkomen staan hieronder een aantal misverstanden die vaak voorkomen tijdens een verhuizing.

1. Geen goede voorbereiding
Het klinkt cliché: ‘’ een goede voorbereiding is het halve werk’’, maar hoe beter de voorbereiding hoe soepeler het verloopt. Er zijn honderden voorbeelden te noemen waaruit bleek dat door een slechte voorbereiding de verhuizing geen succes was. Het gebeurt vaak dat door een slechte voorbereiding een hoop mensen in de stress raken, hierdoor gaat alles minder soepel en is de verhuizing geen succes. Stel een lijstje samen met alle taken die u uit moet voeren voor de verhuizing.

2. Verkeerd inpakken van verhuisdozen
Het gebeurt weleens dat mensen vergeten wat er in de verhuisdozen zit. Dat is bovendien niet zo gek aangezien verhuisdozen zoveel op elkaar lijken dat u niet kan onthouden wat er precies in zit en wat waar hoort. Dit kan een hoop tijd kosten! U moet de dozen dan uitpakken en dan kijken wat er inzit en dan naar de goede plek brengen. Er is een handigere manier. Als u van tevoren kamer per kamer inpakt en op de doos zet wat erin zit kunt u niet vergeten wat waar hoort. Dit is een simpele oplossing maar het is wel heel efficiënt.

3. Te laat beginnen met opruimen
Het is handig om vroeg te beginnen met opruimen. Zo voorkomt u dat u een week van tevoren een hele hoop moet doen. Pak als eerste de spullen in die u een aantal weken voor de verhuizing het minste gebruikt. U kunt denken aan uw winterspullen/kleding of als u in de winter gaat verhuizen, uw zomerkleding/spullen. Dit zijn seizoensgebonden artikelen, maar niet alleen deze spullen kunt u van tevoren inpakken. Keukenapparaten die u op het moment niet gebruikt kunnen ook ingepakt. Dit scheelt uiteindelijk een hele hoop dubbel werk en zorgt ervoor dat de verhuizing een stuk leuker is.

4. Slechte inschatting van de hoeveelheid werk
Wanneer u een verhuizing zelf uitvoert kan het voorkomen dat u een verkeerder inschatting maakt qua werk. Dit heeft vaak gevolgen op een slechte voorbereiding. Zorg er daarom voor dat u een goed overzicht heeft van wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd hierin gaat zitten. Als u van plan bent om verhuizers in te schakelen, is een strakke planning van belang aangezien verhuizers werken met een strakke planning.

5. Geen geschikte parkeerplaats
Om een verhuizing goed te laten verlopen is het cruciaal om over een bepaalde parkeerplaats te beschikken. Helemaal als u gaat verhuizen naar een grote stad. Vraag desnoods een parkeerontheffing aan zodat u geen stress krijgt omdat u niet rustig de verhuiswagen uit kan laden. Bekijk goed of de route haalbaar is met een verhuiswagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *