3x wat jij moet weten over de betonlook vloer

Welke vloer kies jij voor je woning?
20 augustus 2018
De verschillende uitvoeringen van een portofoon
20 augustus 2018

Een gietvloer is tegenwoordig een van de meest geliefde vloeren om aan te leggen als ondergrond in een ruimte. En dan niet alleen in een woning, maar ook in een bedrijfsruimte. Door de naadloze afwerking is het namelijk erg eenvoudig om de vloer schoon te houden, vuil kan zich niet ophopen in naden en kieren. Daarnaast is deze verkrijgbaar in een aantal varianten, zoals de betonlook vloer. Maar wist je dat er naast de uitstraling en de hygiëne nog een aantal andere dingen zijn die jij absoluut moet weten over de betonlook vloer?

Te combineren met vloerverwarming
Vaak hoor je dat een stenen vloer met een vloerverwarming wordt gecombineerd. Dat is fijn aan de voeten voor tijdens de koudere wintermaanden. Maar wist je dat het door de stevige bestanddelen van een gietvloer ook mogelijk is om deze ondergrond ook te combineren met deze soort verwarming? Maak in dit geval wel een verstandige keuze en laat het wel aanleggen door een specialist, zodat je weet dat je niet te maken krijgt met defecten. Zo kan jij genieten van een lekkere warme vloer tijdens de winter. Daarnaast kan je met een vloerverwarming de hele ruimte verwarmen. Dus het is niet nodig om de radiatoren in de kamer ook nog aan te draaien. Zo bespaar jij weer op de energierekening.

Ook geschikt voor badkamers en keukens
Bij een gietvloer laten aanleggen denk je wellicht aan een woonruimte als een woonkamer of een slaapkamer. Maar door de bestanddelen zijn deze vloeren ook bestand tegen vocht. Dus het is daarom ook zeker mogelijk om je badkamer of keuken te voorzien van bijvoorbeeld een betonlook vloer. Zo kan je een bepaalde stijl helemaal doortrekken in je gehele woning. Let er wel goed op dat deze vloer in je badkamer wat glad kan worden na het douchen of badderen. Zorg daarom voor voldoende antislipmatten en maak de vloer goed droog.

Altijd op maat
Wanneer je denkt aan een betonlook vloer, denk je wellicht aan een grijze vloer. Want dat is de kleur van beton, toch? Dat klopt, maar dit betekent niet dat dit de enige mogelijkheid is wanneer je kiest voor deze ondergrond. Een betonlook vloer is namelijk altijd op maat. Zo kan er variatie aangebracht worden in kleur, maar ook logo’s of patronen in de coating verwerken behoort tot de mogelijkheden. Zo heb jij altijd een unieke ondergrond in je woning of bedrijfsruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *