3x eenvoudig ongedierte buiten houden

De verschillende soorten dakbedekking
20 augustus 2018
Hoe kies je de juiste tuinplanten?
20 augustus 2018

Hoewel insecten ervoor zorgen dat de natuur in stand blijft, zit jij niet te wachten op muggen en andere krioelende en zoemende beestjes in je huis. Neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen om deze insecten buiten de deur te houden. Het is niet nodig om urenlang in de weer te gaan met allerlei sprays en andere middeltjes. Door middel van een aantal simpele stappen houd jij je woning vrij van dit ongewenste bezoek.

Ga op zoek naar schuilplaatsen
Insecten vinden het heerlijk om onderdak te zoeken in jouw woning. In de winter is het er lekker warm, de lucht is vaak wat vochtig, er is altijd wel iets te eten te vinden en verschuilen gaat heel eenvoudig in donkere hoekjes of kieren. Dit zijn dan ook de ideale plekken voor nesten. Ga daarom ook op zoek naar deze schuilplaatsen en verwijder deze en sluit ze af met kit, omdat je anders continu last blijft houden van insecten in je woning. En heb je vloerbedekking? Til dan af en toe de hoekjes omhoog en haal de stofzuiger hier ook grondig langs.

Een hor voor je raam
Je wil graag dat je huis schoon en fris blijft, daarom is het verstandig om dagelijks een raam open te zetten zodat je de ruimte even goed door kunt luchten. Maar dan wil je natuurlijk niet dat de insecten bij je naar binnen vliegen. In dit geval er is al jaren een oplossing in de vorm van een hor. Deze zijn verkrijgbaar in los gaas die je zelf voor de ramen kunt bevestigen, bijvoorbeeld door middel van een plakstrip. Maar er zijn ook vaste horren verkrijgbaar die je eenvoudig in het raam klikt. Deze staan ook wel bekend als een inzethor. Heb je een draaikiepraam? Dan kun je kiezen voor een inzetplissehor. Dit oog als een combinatie van luxaflex en een hor. Het raam kan je gewoon in de kiepstand zetten, ondertussen kan het ongedierte niet naar binnen vliegen. Schoonmaken gaat heel eenvoudig met een vochtige doek met allesreiniger.

Houd je huis schoon
Zoals eerder aangegeven, is het verstandig om ook je huis schoon te houden. Etensresten en ander vuil kan insecten juist aantrekken. Want waarom zouden ze een ander huis kiezen als er bij jou genoeg te eten valt? Gooi etensresten direct weg, stofzuig regelmatig en laat vuilniszakken ook niet te lang staan. Houd tijdens de zomermaanden ook je terras zo schoon mogelijk om ook wespen en de vervelend steekmuggen buiten de deur te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *