3 tips voor strategische personeelsplanning

Verhuizen hoeft niet duur te zijn, studentverhuizers staan voor je klaar
25 november 2019
Verhuizen naar Den Haag: dit moet je weten!
25 november 2019

Het is een feit dat strategische personeelsplanning van vitaal belang is voor de voortgang en ontwikkeling van je bedrijf. Om je werkplek en je personeel te beheren, moet je substantieel investeren en natuurlijk een strategisch plan hebben voor beslissingen aangaande het personeel. Zo kun je de personeelsbehoeften organiseren en verantwoorden, terwijl je bedrijfsplannen, doelen en visie op de voorgrond blijven. Bovendien stemt een strategisch personeelsplanning je bedrijfsdoelstellingen af op de hoeveelheid en het type personeel dat je nodig hebt om die doelstellingen te behalen en te behouden. Hieronder staan drie tips die je kunt overwegen voor strategische personeelsplanning.

1. Talentwerving
Veel van de meest succesvolle organisaties hebben een goed georganiseerd team voor talentwerving. Dit is effectief voor je bedrijf, vooral als je de talentencurve begrijpt. Een dergelijk planningsproces is zo efficiënt en goed gecommuniceerd dat je werkteam niet hoeft te wachten op aanvragen om te weten wie ze moeten inhuren. Sterker nog, het is gemakkelijk voor je om rekening te houden met doelen in het personeelsbestand, zodat er geen aannames zijn, zoals ontslagneming en pensionering. Als hoofd van het bedrijf moet je zowel een interne als een externe talentbeoordeling uitvoeren voor de werknemers, zoals wie binnenkort met pensioen gaan en wie wordt aangenomen, zodat je het team niet met grote hiaten achterlaat. Zo behoud je kracht, vertrouwen, beschikbaarheid en het talent in het personeelsbestand.

2. Toekomstige centrale behoeften planning
Toekomstplannen worden goed uitgevoerd wanneer er een goede sfeer heerst op de werkvloer. De actie op de werkvloer van je bedrijf zal DUS het effectiefst zijn wanneer iedereen goed samenwerkt om in toekomstige behoeften te voorzien. Dit betekent dat je je bedrijfsplannen en -doelstellingen altijd moet herzien en alle benodigde gegevens moet verzamelen voor alle bereikte prestaties. Als het hoofd moet je scherp zijn op veranderingen van de werklast en een eventueel tekort aan arbeidskrachten kunnen identificeren. Kortom, misschien moet je een vergelijking maken tussen vraag en aanbod. Identificeer de benodigde vaardigheden en die vaardigheden die niet onmiddellijk gewenst zijn, vooral gekoppeld aan het strategische werk dat je moet volbrengen. Het inhuren van projectmanagers, -ontwikkelaars of -onderzoekers is bijvoorbeeld op het moment misschien niet nodig. Kijkt uit naar verschillende vaardigheden voor toekomstige eisen en doelstellingen.

3. Planning van oplossingen
Er is een breed scala aan competentiehulpmiddelen waarmee je elke oplossing voor je bedrijf kunt projecteren. Door je doelen te centraliseren, kun je de oplossing vinden die nodig is voor het succes van je organisatie en kun je je team helpen om individuele sterke punten te benutten en gebieden voor ontwikkeling te identificeren. Misschien is je personeel laks geworden wat betreft hun werktijden. Identificeer dat probleem en plan voor een oplossing. Bekijk bijvoorbeeld wat voor tijdregistratie op het moment gebruikt wordt. Misschien is het tijd voor modernisatie. Tegenwoordig is tijdregistratie een fluitje van een cent. Zo maken de meeste bedrijven gebruik van een pas en een tijdklok. Ook bestaat er tegenwoordig de tijdregistratie app. Een tijdregistratie app werkt met een makkelijk en snel systeem, waardoor er niet meer tegenop hoeft te worden gekeken.

Bron: https://out-smart.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *