3 Tips voor het spuiten van je meubels

7 Tips voor het opknappen van een jaren 30 huis
31 oktober 2018
Kunststoflassen, wat is daarvoor nodig?
19 november 2018

Oude meubels opknappen is leuk om te doen en je geeft er bovendien een meubelstuk een tweede leven mee. Het is dus ook nog eens duurzaam en goed voor je portemonnee, want je bespaart op de aanschaf van nieuwe meubels. Bij het opknappen van meubels is spuiten een mooie manier om je meubelstuk van een gelijkmatige, gladde laag verf te voorzien. Een ouderwetse houten eetkamerstoel kan zo bijvoorbeeld worden omgetoverd in een moderne stoel met een frisse uitstraling. Meubels spuiten kun je zelf doen, mits je een geschikte ruimte en de juiste materialen in huis hebt, maar je kan er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Jansen Interieurspuiterij. Waar moet je op letten als je zelf gaat spuiten?

1 Voorbereiden en oefenen
Wie besluit zelf te gaan spuiten begint met een goede voorbereiding, waarmee je veelgemaakte fouten kan voorkomen. Bij het spuiten zal er een verfnevel ontstaan, dus bedenk goed welke plek geschikt is voor je klus. Thuis zal dat in de meeste gevallen buiten zijn, tenzij je over een geschikte en goed geventileerde werkruimte beschikt. Oefen het spuiten eerst op een vlakke ondergrond en probeer de verf gelijkmatig aan te brengen. Als dat goed gaat, kun je gaan oefenen op rondingen en hoekjes.

2 Kies voor watergedragen verf
Zeker voor beginners is het handig om te kiezen voor verf op waterbasis, zodat je foutjes nog met een vochtige doek kunt weghalen. Met verf op basis van terpentine gaat dat niet zo makkelijk.

3 Schoonmaken en goed laten drogen
Tenslotte is het belangrijk om het meubelstuk grondig schoon te maken en te zorgen dat het goed droog is voor je gaat spuiten. Verwijder zo nodig ook roest of oude verflagen en verwijder alle losse onderdelen, zoals schroefjes, handgrepen en scharnieren. Plak delen van het meubelstuk af die niet mee geverfd moeten worden.

Wil je liever niet zelf spuiten maar dit uitbesteden aan een professional? Interieurspuiterij Jansen neemt je het werk graag uit handen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in spuiten en beschikt over alle nodige kennis en hoogwaardige materialen om je meubels van een fris nieuw jasje te voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *