3 dingen die je moet doen voordat je gaat verhuizen

Kunststoflassen, wat is daarvoor nodig?
19 november 2018
Je rolluiken bedienen met een app, het kan!
19 november 2018

Verhuizen is een hele klus. Er moet een hoop gebeuren en er moeten beslissingen gemaakt worden. Hoe bereid je je voor? Ga je zelf verhuizen of kies je voor een verhuisbedrijf? Omdat wij weten dat verhuizen een flinke klus is, helpen wij je in dit artikel door deze vragen te beantwoorden. Op die manier kun jij met een rustig gevoel je verhuizing in.

Dozen inpakken
Dozen inpakken kan altijd. Begin hier dus zo vroeg mogelijk mee. Zorg dat je genoeg verhuisdozen haalt. Ze kunnen altijd teruggestuurd worden als het er teveel zijn. Het is wel belangrijk dat je sterke dozen neemt. Deze hoeven niet duur te zijn. Tegenwoordig kan je verhuisdozen gewoon huren bij een verhuisbedrijf. Een paar tips over inpakken en verhuisdozen geven we je hieronder:

  • Een tip is dat als je verhuisdozen huurt, je dit in de buurt doet van je nieuwe woning. Als je bijvoorbeeld naar Rotterdam gaat verhuizen. Kun je het best je verhuisdozen huren bij een verhuisbedrijf in Rotterdam. Dit komt omdat je dan niet ver hoeft te reizen na je verhuizing, om de verhuisdozen terug te brengen.
  • Sorteer tijdens het inpakken van je dozen, de spullen die moeten worden weggegooid en de spullen die je weg wil geven. Hierdoor versnel je het proces van de verhuizing omdat op de dag van de daadwerkelijke verhuizing deze spullen gelijk weggebracht kunnen worden. Op deze manier heb je geen onnodige spullen meegenomen naar je nieuwe woning.
  • Schrijf de naam van de kamer waarin de spullen geplaatst moeten worden, op de doos. Zo kunnen de dozen in je nieuwe huis gelijk op de goede plaats gezet worden. Dit scheelt tijd.

Zelf verhuizen
Zelf verhuizen scheelt een hoop geld omdat je geen kosten hebt aan verhuizers. Wel moet je een verhuiswagen huren, om de spullen mee van A naar B te krijgen. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Rotterdam kan je het best een verhuiswagen huren in Rotterdam. Een verhuizing is vaak tijdrovend en na die lange dag verhuizen, heb je waarschijnlijk weinig zin om de verhuiswagen nog terug te brengen naar je oude woonplaats. Daarnaast moet je, bij een hooggelegen woning, een verhuislift huren. Het is niet aan te raden om zelf alles naar boven te tillen. Dit is erg slecht voor je rug. Huur in zo’n geval dus een verhuislift.

Verhuisbedrijf inschakelen
Een andere mogelijkheid is het inhuren van een verhuisbedrijf. Dit is de minst stressvolle manier van verhuizen, omdat alles voor je geregeld wordt. Verhuisbedrijven kunnen zelfs meubels voor je uit elkaar halen en in elkaar zetten. Hierbij geldt ook: Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Rotterdam, huur dan een lokaal verhuisbedrijf in. Zij kennen de stad en hebben vaak eerder verhuizingen in dezelfde buurt gedaan. Hierdoor verloopt de verhuizing spoediger. Ook als er apparatuur stuk mocht gaan, of er meer dozen nodig zijn, kunnen zij snel naar het bedrijf zelf om het op te lossen. Zo zie je dat het belangrijk is om weloverwogen beslissingen te maken. Met deze tips moet je verhuizing lukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *